Kort historie – lang reise

Det begynte med visumkø to uker før avreise. Da fikk vi beskjed om at ambassaden var stengt. Ikke bare en dag, men en hel uke! Ny kø. Denne gangen fikk vi levert og vi fikk beskjed om å hente neste tirsdag. MEN, vi har jo flyavgang mandag! Vi prøvde å hente fredag og mandag, men nei. Mañana.
Tirsdag fikk vi visum. Rett til Gardermoen og fikk booket om billettene. Avgang kl 17. Til Guiyang via Stockholm og Beijing. Retur via London.
Flyreisen bort gikk fint. Vi hadde noen timer på flyplassen i Beijing. Det ble tid til mat, kaffe og forberedelser.
Fulle fly hele veien.
Vel framme ble vi møtt av Li Xue. Vår alltid velvillige og gode tolk. Vi ankom hotellet til middag og fikk hilse på alle deltagerne før vi la oss i et forsøk på å få sove. Det gikk nok så som så. Det var blitt onsdag kveld og kropp og klokke var ikke helt synkronisert.
Torsdag og fredag var det seminar.
Siste kvelden brukte vi til en liten kikk på byen og middag på en fortausrestaurant.
Det ble tidlig opp lørdag morgen. Reisen startet kl 06:30. Da fikk bussen til flyplassen. Flyet gikk til rett tid og vi fikk rimelig tid til alt vi måtte gjøre for å forlate Kina.
På vei til London ble vi litt forsinket på flyplassen og motvinden gjorde at vi ankom halvannen time for sent. Da var vi noen få minutter for sent til å rekke flyet til Oslo. Etter mye om og men og vandring fram og tilbake, fikk vi rom på et hotell. Middag og seng.
Stein Erik traff en kollega. De hadde vært sammen på konferanse i Istanbul nylig. Nå kom begge for sent til flyet. Til gjengjeld ble det en hyggelig middag.

Blide tolker med boardingkort

De to akademikerne hadde fly kl 8 til respektive Oslo og Stavanger. Da stod vi andre opp og belaget oss på en behagelig tur hjem. Slik ble det ikke.
Heathrow er diger. Hvis du skal dit, husk god tid. Vi brukte en time på å komme til skranken for å få ny billett. Der fikk vi beskjed om at billetten skulle vi ha fått kvelden før. Det hadde vi altså ikke fått. Bare en papirlapp med flightnummer og avgangstid. Etter enda en time hadde vi boardingkort i handa. Enda en halv time i sikkerhetssjekk og vi var klar for å komme oss hjem. Vi glemte å dobbeltsjekke at bagasjen var med på flyet.
Det var dumt. Koffertene til tolkene, dukket ikke opp i Oslo. (Sannsynligvis har de kommet til rette nå).
Reisetid: 36 timer (inkl 6 timer tidsforskjell)

Av: Knut Rune Saltnes

Leave a Reply